Tip staat in:  

Aangifte

Wat is arbeidskorting in de aangifte

arbeidskorting

In mijn aangifte komt de arbeidskorting naar voren. Ik weet niet precies wat dat is en hoe ik dat uitreken. Kunt u aangeven hoe dat zit?

Antwoord: Arbeidskorting

Een arbeidskorting een is een korting op de te betalen belasting. U heeft als belastingplichtige recht op de arbeidskorting als u één van de volgende inkomsten heeft: 

  • loon
  • winst uit onderneming
  • resultaat uit overige werkzaamheden (vb freelance werkzaamheden).


Deze inkomsten moeten uit tegenwoordige arbeid worden verdiend. 

Hoe bereken je de arbeidskorting

De korting wordt berekend over het totaal van deze inkomsten: de arbeidskortingsgrondslag. U hoeft eigenlijk zelf geen ingewikkelde berekeningen te maken, want de Belastingdienst rekent het bedrag voor je uit en past het automatisch in de elektronische aangifte toe. Als je 57 jaar of ouder bent en werkt, heb je recht op een verhoogde arbeidskorting. Met andere woorden u hoeft zelf niets te doen het aangifteprogramma rekent het zelf voor u uit. Handig.

Suggesties
Reacties van bezoekers

iloYxDQVExTmqHIA

Gert Vermeul zegt:Is inderdaad wel ff wnenen, maar het is een goed althernatief!!!Hoef nu niet meer al die cd`s bij langs om een progje te vinden en scheelt ook nog eens ruimte in de kast .elke keer een andere code is ook wel een goed idee maar kan je dan ook nog die andere software benaderen van vorige edities of is dit een code voor elke editie. dit is niet helemaal duidelijk!Hoelang laten jullie dit op jullie website staan?voor de rest blijf ik gewoon lid en kijk met veel plezier uit naar een volgende nummer.gr gert

HOslJbqzeBXJhgQjo

ajYizp <a href="http://lhdtrcfqtqsi.com/">lhdtrcfqtqsi</a>

Reageer